Download PDF by Philip Roth,Else Hoog: Amerikaanse pastorale (Dutch Edition)

By Philip Roth,Else Hoog

ISBN-10: 9023482549

ISBN-13: 9789023482543

Seymour Levov, bijgenaamd `De Zweed, is op zijn middelbare college een legendarische sportheld die volwassen wordt in het bloeiende Amerika van na de Tweede Wereldoorlog. Hij trouwt een voormalig leave out New Jersey, erft zijn vaders succesvolle handschoenenfabriek en betrekt een schitterend huis.

Maar alles wat voor hem van waarde is gaat op een dag in 1968 verloren. Seymours geliefde dochter Merry is veranderd van een lief, slender meisje in een norse, fanatiek revolutionaire tiener en zij blijkt verantwoordelijk voor een politiek-terroristische daad. Van het ene op het andere second verandert Seymours verlangen naar een Amerikaanse pastorale in de aangeboren Amerikaanse razernij.

'Een serieuze kandidaat voor de eretitel nice American Novel.' - de Volkskrant

Show description

Read Online or Download Amerikaanse pastorale (Dutch Edition) PDF

Similar dutch ebooks books

Download e-book for kindle: Oorlog in de klas (Levende geschiedenis) (Dutch Edition) by Theo Engelen

Lieve Lex, Het kamp is nog veel erger dan ik dacht. Het is er vies, je kunt nergens alleen zijn (zelfs niet als je je wast! ) en het eten is zo smerig dat bijna iedereen er ziek van wordt. Papa zegt dat hij de bewakers op de torens Nederlands heeft horen praten. Het zijn dus Nederlandse SS'ers. Dat is toch niet te geloven.

Get In tweestrijd (Dutch Edition) PDF

Als tiener is Karena Jorge de enige die haar tweelingbroer Charles in toom kan houden. Charles heeft een bipolaire stoornis die verergert naarmate hij ouder wordt, tot op het punt dat hij een gevaar wordt voor zichzelf - en voor anderen. Hij is al zijn hele leven gefascineerd door tornado's en zoekt samen met zijn zus regelmatig het meest heftige weer op.

Download e-book for kindle: De zoon van mijn moeder (Dutch Edition) by Joydeep Roy-Bhattacharya,Nele Hendrickx,Marianne Gossije

Een Amerikaanse legerbasis in Kandahar wordt geconfronteerd met Nizam, die het lichaam van haar broer opeist om hem een islamitische begrafenis te geven. De soldaten zijn in de conflict: is ze een spion, een zelfmoordterroriste of toch een rouwende zus? Zelf hebben ze ondertussen hun eigen problemen – ze verliezen collega’s en vrienden aan de oorlog.

Download PDF by Jolande Withuis: Juliana (Dutch Edition)

Juliana (1909-2004) was once een door velen geliefde vorstin; nietteminweten we weinig van haar persoonlijk leven. Na een afgeschermdejeugd in de benauwenis van het hof en na haar opbloei tijdens haarverblijf in Canada gedurende de Tweede Wereldoorlog, waarbij zezich veel actiever inzette voor de geallieerde zaak dan veelal wordtgedacht, begon Juliana in 1948 vol ambitie aan haar 'zware maarmooie' taak.

Additional info for Amerikaanse pastorale (Dutch Edition)

Example text

Download PDF sample

Amerikaanse pastorale (Dutch Edition) by Philip Roth,Else Hoog


by Ronald
4.3

Rated 4.91 of 5 – based on 22 votes